Zaposlen sam u državnoj ustanovi, kao ovlaštena službena osoba. Završio sam srednju školu 1982., nisam se zaposlio. Roditelji su mi se bavili poljoprivredom i uplaćivali su mirovinsko osiguranje. Ja sam živio s njima u kućanstvu i radio kao poljoprivrednik, ali za mene nisu uplaćivali osiguranje. Zanima me imam li pravo na priznavanje poljoprivrednog mirovinskog staža za to vrijeme?
Prema Zakonu o mirovinskom osiguranju koji se primjenjuje od 1. 1. 1999. više ne možete dokupiti taj staž iako ste se bavili poljoprivredom i niste bili zaposleni. Prema ranije važećem zakonu to je bilo moguće.

Prethodni članakProdavatelj tijekom kupoprodaje lagao o međi
Sljedeći članakOsnovana Podružnica udruge “Život” u Karlovačkoj županiji
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.