Sponzorirani prilog

Svaka ponosna vrtlarica zna da nema ničeg ljepšeg od uređenog balkona i vrta. Lončanice s biljem punim života i zelenih gredica koje nam donose osjećaj zadovoljstva i ponosa. Naravno, da bi se to postiglo potrebno je, osim kvalitetnih sadnica, imati i kvalitetno tlo.

Uzgoj bilja u lončanicama karakterizira mali volumen posudice, a kod gredica i parkova učestalim zalijevanje i natapanjem dolazi do ispiranja i zakiseljavanja tla. Ovu zimu obilježile su učestale kiše i veoma promjenjivo vrijeme, drugim riječima, naše su biljke bile izložene stalnim temperaturnim šokovima, a tolika kiša, iz tla je isprala hranidbene elemente koje je potrebno nadoknaditi potrebno pravilnom i pravovremenom prihranom.

Pojedine biljke različito reagiraju na kiselost tla i svaka zahtjeva posebnu pozornost. Neke biljke postižu najbolji razvoj na kiselim tlima, druge vole neutralnu reakciju, dok treće najbolje uspijevaju na lužnatom tlu. Zato uvijek prije provjerite koja vrsta tla odgovara određenoj biljci.

Upravo zato u novom pakiranju Holcim Agrocal Ca+Mg praha postoji detaljna brošura s uputama i savjetima za korištenje. Preporuka je da se prije kalcizacije, ali i same gnojidbe provede analiza tla. Za informativnu analizu u ovom se pakiranju nalaze pH listići i upute za provedbu analize tla. Pakiranje dolazi u kompletu s graviranom drvenom kutijom koja je pogodna za višenamjensko korištenje. Skladištenje alata, sadnju bilja, … a na raspolaganju je 5 različitih poruka. Pravi poklon za vrtlare koji jedva čekaju proljetne zrake sunca i početak nove sezone.

Holcim Agrocal proizvodi ekološki su potpuno prihvatljivi za organsku poljoprivredu. Djelovanje je dokazano i testirano u suradnji s Agronomskim fakultetom iz Zagreba (više detalja na www.holcim.hrPoljoprivreda).

Specijalno pakiranje Agrocal proizvoda u drvenim kutijama možete naručiti na holcim-hrvatska@lafargeholcim.com.

""

""

Prethodni članakVijeće ministara poljoprivrede i ribarstva EU u Briselu
Sljedeći članakKriza u europskom sektoru proizvodnje svinjskog mesa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.