width=– 6 jaja
– 10 dag smeđeg šećera
– prstohvat soli
– 250 ml maslinovog ulja
– 35 dag meda
– 50 ml likera
– 30 dag brašna
– 1,5 žličica praška za pecivo
– ½ žličice cimeta
– 4 dag pinjola

Žumanjke, šećer i sol izmiješajte zajedno s maslinovim uljem. Dodajte med i liker. Brašno, prašak za pecivo i cimet izmiješajte. Dodajte bjelanjke koje ste prethodno istukli. Nakon toga dodajte i mješavinu od žumanjaka i miješajte dok ne dobijte jednolično tijesto. Tijesto napunite u namašćen kalup, pospite ga pinjolima i pecite oko 45 minuta na 180ºC. Uz kruh preporučamo gorko-slatku marmeladu od naranče.

Prethodni članakHrskavi čoko keksi
Sljedeći članakPikantna jaja
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.