Mendulati

100

– 22 dag brašna
– ½ žličica praška za pecivo
– 17 dag šećera
– 25 dag maslaca (nasjeckati na komadiće)
– 1 žumanjak
– 2 žlice meda
– 20 dag nasjeckanih badema
– 20 dag listića badema
– 10 dag tamne čokolade

Od brašna, praška za pecivo, 7 dag šećera, 15 dag maslaca, prstohvata soli i žumanjka izradite tijesto. Stavite ga na namašćen lim i ostavite da se hladi 30 minuta. Prokuhajte 4 žlice vode, med, 10 dag šećera, 10 dag maslaca i prstohvat soli. Dodajte bademe te čekajte da se smjesa ohladi. Tijesto izbodite vilicom te nakon toga po njemu rasporedite smjesu od badema. Pecite 15-20 minuta na 200 ºC. Izrežite na trokute i ukrasite čokoladom koju ste prethodno rastopili na pari.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakWimbledonski kolač
Sljedeći članakLjutiti ramstek
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.