width=• 750 ml slatkog vrhnja
• 250 ml mlijeka
• 4 žlice šećera
• 1 vrećica želatine

Vrhnje i mlijeko prokuhajte, te dodajte šećer. Kad prokuha, kuhajte na srednjoj vatri oko 20 min, nemojte zaboraviti miješati. (malo će se zgusnuti.) Skinete s vatre, dodajte želatinu i punite u kalupe. Ostavite preko noći u hladnjaku. Napravite pire od jagoda i šećera i poslužite.

Prethodni članakMarmelada od jagoda
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.