Umak (za 4 čaše): 30 dag jagoda ili šumskog voća, 2 žlice šećera u prahu, 1 žlica gustina, Krema: 3,6 dcl čvrstog jogurta, 8 dag šećera u prahu, 2 žlice soka od limuna, nekoliko kapi arome vanilje, 2 dcl vrhnja za šlag
Priprema umaka: Jagode oprati i izrezati na polovice. Dodati im šećer i gustin, a zatim ih usitniti štapnim mikserom. Smjesu od jagoda prokuhati oko 5 minuta, da se malo zgusne. Priprema kreme: Izmiješati jogurt, šećer, sok od limuna i aromu vanilije pa dodati tučeno vrhnje za šlag. Čašice smočiti hladnom vodom. Dio kreme staviti na dno, preliti s malo umaka od jagoda pa staviti drugi dio kreme. Dobro ohladiti. Prije posluživanja ukrasiti ploškama jagoda. Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“