Umak (za 4 čaše): 30 dag jagoda ili šumskog voća, 2 žlice šećera u prahu, 1 žlica gustina, Krema: 3,6 dcl čvrstog jogurta, 8 dag šećera u prahu, 2 žlice soka od limuna, nekoliko kapi arome vanilje, 2 dcl vrhnja za šlag

Priprema umaka: Jagode oprati i izrezati na polovice. Dodati im šećer i gustin, a zatim ih usitniti štapnim mikserom. Smjesu od jagoda prokuhati oko 5 minuta, da se malo zgusne. Priprema kreme: Izmiješati jogurt, šećer, sok od limuna i aromu vanilije pa dodati tučeno vrhnje za šlag. Čašice smočiti hladnom vodom. Dio kreme staviti na dno, preliti s malo umaka od jagoda pa staviti drugi dio kreme. Dobro ohladiti. Prije posluživanja ukrasiti ploškama jagoda. Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakUzgoj banijske šare – isplativ
Sljedeći članakHrvatska poljoprivreda nakon 2020. – poljoprivrednici uključite se u izradu strategije
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.