Podloga:

✦200 g mljevenih keksa

✦100 g maslaca

✦3 žlice mlijeka

Priprema:

Kekse samljeti i promiješati s otoplje­nim maslacem i mlijekom. Smjesu utisnuti u kalup za torte promjera 24 cm i staviti u hladnjak.

Krema:

✦500 g mascarpone sira

✦200 g Lino Lade milk

✦50 g šećera u prahu

✦1 žlica arome vanilije

✦1 mljevena želatina

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Izmiksati mascarpone, Lino Ladu milk, šećer u prahu i aromu vanilije, te dodati otopljenu želatinu pripremljenu prema uputama s vrećice. Na kraju ručno umiješati posebno umućen šlag. Smjesu rasporediti na podlogu od keksa i staviti u hladnjak da se ohladi i stisne sat vremena.

I još:

✦jagode, borovnice

✦1 preljev za torte

Priprema:

Jagode i borovnice oprati. Jagode narezati na listiće. Slagati na vrh stisnute kreme u oblik cvjetova (ili po želji). Preliti preljevom za torte pripremljenim prema uputama s vrećice sa 250 ml vode i 2 žlice šećera.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Prethodni članakPrecizna gnojidba uz rasipač KUHN Acura 1200
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.