Podloga:
✦200 g mljevenih keksa
✦100 g maslaca
✦3 žlice mlijeka
Priprema:
Kekse samljeti i promiješati s otopljenim maslacem i mlijekom. Smjesu utisnuti u kalup za torte promjera 24 cm i staviti u hladnjak.
Krema:
✦500 g mascarpone sira
✦200 g Lino Lade milk
✦50 g šećera u prahu
✦1 žlica arome vanilije
✦1 mljevena želatina
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Izmiksati mascarpone, Lino Ladu milk, šećer u prahu i aromu vanilije, te dodati otopljenu želatinu pripremljenu prema uputama s vrećice. Na kraju ručno umiješati posebno umućen šlag. Smjesu rasporediti na podlogu od keksa i staviti u hladnjak da se ohladi i stisne sat vremena.
I još:
✦jagode, borovnice
✦1 preljev za torte
Priprema:
Jagode i borovnice oprati. Jagode narezati na listiće. Slagati na vrh stisnute kreme u oblik cvjetova (ili po želji). Preliti preljevom za torte pripremljenim prema uputama s vrećice sa 250 ml vode i 2 žlice šećera.
Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice