Podloga:

✦200 g mljevenih keksa

✦100 g maslaca

✦3 žlice mlijeka

Priprema:

Kekse samljeti i promiješati s otoplje­nim maslacem i mlijekom. Smjesu utisnuti u kalup za torte promjera 24 cm i staviti u hladnjak.

Krema:

✦500 g mascarpone sira

✦200 g Lino Lade milk

✦50 g šećera u prahu

✦1 žlica arome vanilije

✦1 mljevena želatina

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Izmiksati mascarpone, Lino Ladu milk, šećer u prahu i aromu vanilije, te dodati otopljenu želatinu pripremljenu prema uputama s vrećice. Na kraju ručno umiješati posebno umućen šlag. Smjesu rasporediti na podlogu od keksa i staviti u hladnjak da se ohladi i stisne sat vremena.

I još:

✦jagode, borovnice

✦1 preljev za torte

Priprema:

Jagode i borovnice oprati. Jagode narezati na listiće. Slagati na vrh stisnute kreme u oblik cvjetova (ili po želji). Preliti preljevom za torte pripremljenim prema uputama s vrećice sa 250 ml vode i 2 žlice šećera.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Prethodni članakPrecizna gnojidba uz rasipač KUHN Acura 1200
Sljedeći članakKoju dokumentaciju trebam za doseljavanje pčela?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.