PRIPREMITE ZA BISKVIT:
8 dag maslaca,
7 jaja,
22 dag šećera,
sol
naribanu koricu 1/2 limuna
20 dag brašna
8 dag škrobnog brašna
Pripremite za nadjev:
2 listića želatine
15 dag bijele čokolade
1 jaje
3 žumanjka
15 dag svježeg kravljeg sira
sok od 1/2 limuna
15 dag šećera
5 dl slatkog vrhnja
30 dag trešanja
3 žlice badema narezanih na listiće
Istucite jaja sa šećerom i malo soli na pari da dobijete gustu smjesu. Kad se malo ohladi, primiješajte limunovu koricu, maslac i obje vrste brašna. Ulijte u namašten i pobrašnjen kalup, promjera 26 cm. Pecite 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva, a zatim još 20 – 25 minuta na 170. Za nadjev namočite želatinu u malo hladne vode. Jaje, šećer i žumanjke miješajte na pari s naribanom bijelom čokoladom, da se otopi. Iscijedite želatinu, primiješajte smjesi, a zatim malo-pomalo protisnuti (propasirani) dobro ocije eni sir i limunov sok. U sasvim ohla đeno primiješajte tučeno slatko vrhnje i narezane očiščene trešnje. Prorežite biskvit, pa slijepite i premažite nadjevom s trešnjama. Bademe popržite i utisnite u rub torte, a površinu ukrasite trešnjama.