Čokoladna torta

82

Biskvit
– 6 jaja
– 12 dag brašna
– 5 dag tamnog kakao praha
– 8 dag meda ili šećera
– ½ vrećice praška za pecivo

Krema
– 20 dag maslaca
– 10 dag meda
– 10 dag mljevene čokolade
– 1 žličica ruma
– kakao u prahu

Dobro izmiješajte žumanjke i med. Postupno dodajte brašno, prašak za pecivo, kako i na kraju tvrdo tučeni snijeg. Smjesu istresite u dobro namašćen kalup za pečenje torte i pecite oko 40 minuta na 180 ºC. Za kremu pjenasto umiješajte maslac, med mljevenu čokoladu i rum. Ohla đeni biskvit prerežite i premažite kremom. Poklopite drugim dijelom i premažite ostatkom kreme, te pospite kakaom u prahu.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKaramel torta
Sljedeći članakPrhke kiflice s medom
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.