Biskvit:

✦150 g maslaca

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦prstohvat soli

✦3 jaja

✦8 žlica mlijeka

✦2 žlice kakaa

✦100 g prženih mljevenih lješnjaka

✦150 g oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

Priprema: Pjenasto umutiti maslac sobne tempera­ture, šećer, vanilin šećer i sol. Umiksati jedno po jed­no jaje pa mlijeko, kakao, lješnjake i na kraju brašno prosijano s praškom za pecivo. Smjesu rasporediti u kalup za tortu promjera 26 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 175 °C oko 20 minuta. Ostaviti da se ohladi u kalupu.

Krema:

✦500 ml vrhnja za šlag

✦200 g Lino Lade Gold

✦1 žlica kakaa

✦½ mljevene želatine (5 g)

✦3 žlice hladne vode

Priprema: Želatinu pomiješati sa 3 žlice vode i osta­viti 10 minuta da nabubri. Umiksati mekši šlag od Lino Lade, vrhnja za šlag i kakaa. Želatinu otopiti na laganoj vatri i umiksati u šlag. Premazati po biskvitu i dobro ohladiti.

Ganache:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦50 g čokolade za kuhanje

✦50 g mliječne čokolade

✦30 g prženih sjeckanih lješnjaka

Priprema: Na pari otopiti vrhnje za šlag i čokolade. Dobro promiješati pa dodati sjeckane lješnjake. Pre­liti po kremi. Ohladiti prije rezanja.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakKnedla kolač od šljiva
Sljedeći članakNajuspješniji Wine EnoGASTRO
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.