Najuspješniji Wine EnoGASTRO VIP Event do sada nakon Rijeke, Novigrada, Splita i Zadra, svoje veliko finale održano je krajem ožujka u Zagrebu u hotelu Antunović, koji je za tu posebnu prigodu prvi put za javnost otvorio svoju novouređenu dvoranu Tomislav.

Wine EnoGASTRO VIP Event namijenjen je ugostiteljima i hotelijerima, vlasnicima i djelatnicima, te općenito HoReCa sektoru i gospodarstvenicima usko vezanim uz ugostiteljstvo i turizam. Nezaobilazan je događaj svima koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj, učiti od vrhunskih međunarodnih stručnjaka te razmijeniti iskustva s drugim kolegama i ostvariti kontakte s potencijalnim klijentima. Ove godine je pripremljen najbogatiji program do sada s mnoštvom stručnih degustacija, predavanja i edukativnih radionica, a posjetitelje je dočekao domaćin Dantes Begić i njegov vrijedan tim, s porukom da hrvatske regije zaslužuju imati ovakvu manifestaciju koja okuplja ugostiteljsko-turističke znalce, koji će pak svoje znanje prenijeti ugostiteljsko-turističkim djelatnicima kako bi podigli razinu kvalitete svoje ponude i usluge.

S fokusom na kvalitetu i velikim naglaskom na male proizvođače s ciljem promocije lokalne enogastronomije, nastupili su probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske, pa i šire regije. Posebnu pažnju i pohvale posjetitelja su privukli učenici Srednje škole Plitvička jezera, koji su predstavili svoje kuharske, slastičarske i konobarske vještine.

Publika na Wine EnoGASTRO VIP Eventu je također ciljana i probrana, dok je sudjelovanje moguće isključivo uz pozivnicu, a u dobroj tradiciji dosadašnjih evenata, organizator je u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima, svojim gostima omogućio sav program besplatno: od ulaza, korištenja čaša do stručnih radionica, predavanja i kuharsko-edukacijskih degustacija, što ovaj događaj izdvaja po svojoj posebnosti.

Brojni profesionalci su prepoznali Wine EnoGASTRO VIP Event po izvrsnom i sadržajnom edukacijskom programu koji nudi niz kvalitetnih, zanimljivih i korisnih tema, a ove godine je otvoren degustacijskom radionicom „Crvena vina zadarske regije…dragocjeni nektar!“ pod vodstvom Manuele Plohl, vrhunske sommelierke WSET 3 razine koja je predstavila probrane etikete vinskih kuća zadarske regije: MasVin, Kraljevski vinogradi, Bora, Fiolić i Škaulj.

Brojni posjetitelji (foto: I. Boban)

Uvjeti za dugoročno, uspješno poslovanje

O još jednoj važnoj temi, moći gostoljubivosti i kvalitetnoj brizi o gostu je govorila mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić, istaknuvši lojalnost gosta kao preduvjet za dugoročno uspješno poslovanje u svim uslužnim djelatnostima, a podizanje izvrsnosti usluge neophodno za budućnost hrvatskog ugostiteljstva i turizma. Prva vinska akademkinja na ovim prostorima i sommelierka Mira Šemić, redovito privlači veliki interes publike, a na ovogodišnjoj degustacijskoj radionici pod nazivom Mira i tri mušketira, bila je u pratnji svojih prijatelja-vinara Ščurek, Prelac i Matić, koji su osobno predstavili svoje etikete. Sve što treba znati o kavi na radionici pod nazivom Arabica vs. Robusta, otkrio je Franckov barista Tomislav Mraović, nositelj prestižne SCA coffee diplome.

Nakon prvog ciklusa edukacija, uslijedila je, uzvanicima uvijek najatraktivnija, enogastro-edukacijsko-degustacijska prezentacija gostujućih chefova, u izvedbi kojih su se smjenjivali vrhunski slijedovi, koje je Mira Šemić izvrsno uparila s odgovarajućim pratećim vinima. Drugi niz stručnih predavanja nastavljen je uz vrhunske pjenušce i sommeliera WSET 3 razine Juru Andrijaševića, koji je radionicom Zlatne perle – Pjenušava renesansa Radgone, posjetitelje vizualno i degustativno proveo kroz podrume Radgonskih gorica i njihove pjenušce od prirode preko tradicije do ambicije.

O važnosti digitalnog marketinga u ugostiteljstvu i turizmu govorio je Ivan Boban, direktor tvrtke Cosmic Production. Nagrađivani maslinari Deni Červar i Andrea Brečević (Červar i Rheos djevičansko maslinovo ulje) su na edukativno-degustacijskoj radionici predstavili uvijek dobrodošlu i nepresušnu temu o primjeni ekstra djevičanskog maslinovog ulja u gastronomiji. Zaključno predavanje je bilo posvećeno još jednom gastronomski važnom piću – pivu, a Dimitar Jovanovski, master brewer iz zagrebačke craft pivovare Mlinarica predstavio je njihove dvije etikete: Indian Pale Ale i Pusa Bo(c)k, te sudionike podučio kako degustirati pivo kao profesionalac.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakRocher torta
Sljedeći članakUsvojeni programi promocije pčelarstva i potpore za zbrinjavanje domaćih životinja
Ivan Stupnišek, mag. ing. agr.
Rođen 1985. g. u Zagrebu, gdje završava osnovnu i srednju školu za dentalnog tehničara, te poslije pripravničkog staža u Stomatološkoj poliklinici Perkovčeva u Zagrebu upisuje preddiplomski studij Agroekologija na Agronomskom fakultetu, zatim diplomski studij Ekološka poljoprivreda i agroturizam koji završava 2012. g. Stručnu praksu i terenski rad obavlja na Zavodu za opću proizvodnju bilja u okviru projekta prof. dr. sc. Milana Mesića „Gnojidba dušikom prihvatljiva za okoliš“, Zavodu za voćarstvo (stručni projekt) te Zavodu za poljoprivrednu zoologiju (stručni projekt). Od 2014. urednik u Gospodarskom listu; autor nekoliko stručnih i znanstvenih članaka. Prijašnje radno iskustvo u DTC Sertić na radnom mjestu supervizora, B2B kampanje, ljudski resursi. U Stil pekarni radio kao prodajni predstavnik tijekom studija. U Interpunktu tijekom studija radio u marketingu (telesales), te u Bogadura grupaciji kao voditelj evenata za razne klijente. Služi se engleskim i osnovno španjolskim jezikom. Područja interesa: precizna i ekološka poljoprivreda, obnovljivi izvori energije, integrirana zaštita bilja, stočarstvo, peradarstvo, ljekovito bilje, nove tehnologije, PR i marketing, novinarstvo. Znanstvene publikacije: https://www.bib.irb.hr/pregled/profil/38362