25 dag maslaca
15 dag šećera u prahu
jaje
3 žlice mlijeka
naribanu koricu limuna
50 dag brašna
20 dag krupno nasjeckanih badema
10 dag masne čokolade
20 dag poprženih badema narezanih na štapiće

Pomiješajte maslac, prosijani šećer u prahu, jaje, mlijeko i limunovu koricu. Na to prosijte brašno, dodajte krupno nasjeckane bademe i sve dobro zamijesite u prhko tijesto. Oblikujte ga u duguljasti hljepčić, pa ga pritisnite da postane četverouglast. Zamotajte ga u foliju i stavite na dva sata u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 200°. Četverouglasti hljepčić narežite na prutiće debele otprilike 6 mm, polegnite ih na lim za pečenje i 15 minuta pecite da postanu zlatnožuti. Neka se malo ohlade. Premažite prutiće otopljenom čokoladom, pa još dok je topla pospite po njoj štapiće badema. Pustite da se osuši.

Prethodni članakČokoladna torta s trešnjama
Sljedeći članakFolijarna prihrana vinove loze
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.