25 dag maslaca
15 dag šećera u prahu
jaje
3 žlice mlijeka
naribanu koricu limuna
50 dag brašna
20 dag krupno nasjeckanih badema
10 dag masne čokolade
20 dag poprženih badema narezanih na štapiće

Pomiješajte maslac, prosijani šećer u prahu, jaje, mlijeko i limunovu koricu. Na to prosijte brašno, dodajte krupno nasjeckane bademe i sve dobro zamijesite u prhko tijesto. Oblikujte ga u duguljasti hljepčić, pa ga pritisnite da postane četverouglast. Zamotajte ga u foliju i stavite na dva sata u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 200°. Četverouglasti hljepčić narežite na prutiće debele otprilike 6 mm, polegnite ih na lim za pečenje i 15 minuta pecite da postanu zlatnožuti. Neka se malo ohlade. Premažite prutiće otopljenom čokoladom, pa još dok je topla pospite po njoj štapiće badema. Pustite da se osuši.

Prethodni članakČokoladna torta s trešnjama
Sljedeći članakFolijarna prihrana vinove loze
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.