Biskvit:
✦120 ml vode
✦prstohvat soli
✦75 g maslaca
✦85 g oštrog brašna
✦3 jaja
Priprema:
1. Prokuhati vodu s malo soli i maslacem. Maknuti s vatre i dodati brašno miješajući pjenjačom u gustu smjesu bez grudica. Vratiti kuhati još 1 – 2 minute i ostaviti da se malo ohladi.
2. Dodati miksajući jedno po jedno jaje, pa podijeliti na dva dijela.
3. Tanko razmazati pola tijesta na papir za pečenje u kalupu za torte promjera 24 cm. Peći na 200 °C oko 20 – 25 minuta.
4. Na isti način ispeći i drugi dio tijesta.
Krema:
✦650 ml mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦20 g škrobnog brašna (gustina)
✦140 g šećera
✦1 burbon vanilin šećer
✦170 g maslaca
Priprema:
5. U malo mlijeka razmutiti puding i škrobno brašno, a ostatak sa obje vrste šećera staviti kuhati. Kad mlijeko zavrije, ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom. Kad se ohladi izraditi mikserom, dodati maslac sobne temperature i pjenasto izmiksati.
6. Rasporediti kremu na prvu koru. Staviti u hladnjak dok se priprema žele.
Žele:
✦400 g breskvi iz kompota
✦3 žlice šećera
✦2 žlice limunovog soka
✦150 ml vode
✦1 puding od vanilije
Priprema:
7. Breskve iz kompota usitniti štapnim mikserom u pire. Dodati šećer i limunov sok, pa staviti kuhati. U vodi razmutiti puding od vanilije, dodati u breskve i miješati do guste smjese.
8. Malo ohladiti, pa još vruće oprezno preliti po kremi i dobro ohladiti.
I još:
✦250 ml vrhnja za šlag
✦šećer u prahu
Priprema:
9. Vrhnje umutiti u šlag. Drugu koru preokrenuti na drugu stranu, premazati čvrsto tučenim šlagom da se popune neravnine i staviti na žele. Dobro ohladiti, pa posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Moji voćni kolači