Podloga:
✦150 g margarina
✦100 g bijele čokolade
✦300 g mljevenih petit keksa
✦50 ml mlijeka
Priprema: Margarin i bijelu čokoladu otopiti i malo ohladiti pa pomiješati s mljevenim keksom. Dodati mlijeko i sve sjediniti u kompaktnu smjesu. Utisnuti u kalup promjera 26 cm i staviti u hladnjak dok se priprema krema.
Krema 1:
✦2 žlice Nescafé instant kave
✦2 žlice šećera
✦2 žlice vruće vode
Priprema: Sastojke miksati mikserom oko 4 minute do kremaste smjese.
Krema 2:
✦500 ml vrhnja za šlag
✦4 vanilin šećera
✦2 žlice ruma
✦1 želatina fix (ili krem fix)
Priprema: Izmiksati sastojke u čvrstu smjesu te u nju dodati kremu 1. Ručno dobro promiješati i rasporediti po podlozi od keksa. Ostaviti u hladnjaku da prenoći.
Dekoracija:
✦1 šlag pjena
✦150 ml mlijeka
Priprema: Šlag pjenu izmiksati s mlijekom pa ukrasiti torticu.
Recept iz knjige Moji brzi kolači