width=Podloga:
Gotova biskvitna podloga – tri sloja, Ø 26 cm

Nadjev:
8 listova želatine
50 dag ocijeđenog svježeg sira
10 dag šećera
1 vanilin šećer
5 dl slatkog vrhnja
sok i korica od limuna

Ukrašavanje:
25 dag raznoga sitnog voća (ribiz, borovnice, maline, kupine)
snijeg od 1 bjelanjka
kristalni šećer
2 dl slatkog vrhnja
1 kremfiks

Priprema: Namočite želatinu u hladnu vodu da nabubri. Izmiksajte šećer, vanilin šećer, koricu i sok od limuna. Želatinu dobro ocijedite, otopite i umiješajte u smjesu sa sirom. Na kraju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.

Postupak: Donji sloj podloge za tortu položite na ploču za posluživanje i oko njega namjestite prsten torte ili lim za oblikovanje torte. Trećinom nadjeva premažite podlogu torte. Na to položite srednji sloj podloge i premažite drugom trećinom naeva. Poklopite trećom biskvitnom podlogom i prekrijte zadnjom trećinom nadjeva. Ostavite tortu u hladioniku da stoji 2 – 3 sata.

Ukrašavanje: Odstranite prsten torte, te tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem pomiješanim s kremfiksom. Oprano i osušeno voće (maline ne prati) potopite u snijeg od 1 bjelanjka i pošećerite kristalnim šećerom. Tortu ukrasite pošećerenim voćem i cvijećem, koje ste također prethodno premazanim bjelanjkom i posuli šećerom.

Savjet: Umjesto svježega kravljeg sira tortu možete pripraviti s mascarponeom (talijanski svježi sir).

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Prethodni članakSladoled kolač
Sljedeći članak1. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.