class=

Hrvatska zajednica inovatora i Grad Prelog drugu godinu za redom organiziraju  13. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji  AGRO ARCA 2022 od 13. do 15. svibnja 2022.  u Prelogu u dvorani SRC DG – SPORT. Podršku sajmu daju i pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo znanosti i obrazovanja; Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Državni zavod za intelektualno vlasništvo.

Organizacijom sajma AGRO ARCA želimo pružiti mogućnost svim sudionicima da na jednom mjestu predstave svoju kreativnost i inovativnost kao i dosege u proizvodnji i preradi hrane. Prigoda je to da se posjetitelji iz Hrvatske i inozemstva upoznaju s dijelom najnovijih dostignuća u poljoprivredi i prehrambenoj industriji; šumarstvu, drvnoj industriji, veterinarstvu, sigurnosti hrane, ribarstvu; te s dostignućima na području ekološke i tradicionalne proizvodnje hrane. Stoga pozivamo sve koji žele pokazati svoje proizvode; poljoprivrednike, proizvođače, obrtnike i poduzetnike da budu dio ovogodišnje AGRO ARCE 2022. Prijave za izlagače traju do kraja tjedna, a prijaviti se mogu na stranicama: www.agro-arca.com

Izložbeni prostor ovogodišnjeg sajma iznosit će 1500 m2 zatvorenog i 2.500 m2 vanjskog prostora. Očekujemo brojne izlagače iz svih područja koje  izravno pokrivaju poljoprivredu i prehrambenu industriju. Očekujemo oko 200-tinjak izlagača iz Hrvatske i 10-tak zemalja svijeta.

Osim brojnih STEM radionica za djecu svih uzrasta, AGRO ARCA 2022 bit će obogaćena i brojnim popratnim sadržajima na vanjskom prostoru sajma poput Drone Academy prezentacije Fakulteta organizacije i informatike te izlaganja vozila Oldtimer klubova.

Prvi i drugi dan sajma održati će se i Inovacijski forum: Mladi u poljoprivredi; u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan, te se veselimo Vašem dolasku.

Prethodni članakUrbanovo 2022.
Sljedeći članak5. Sajam hrvatskih zaštićenih proizvoda u Krapini
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.