Udruga proizvođača kiseloga zelja Laktec u subotu, 26. studenog, organizira tradicionalnu, 16. po redu „Sarmijadu“.

Svojevrsni je to festival jela od kiseloga zelja. Ovogodišnja „Sarmijada“ održat će se u prostorijama Vatrogasnog doma Laktec s početkom u 18:00 sati.

Organizatori ističu kako će kroz natjecateljske ekipe biti zastupljeni svi krajevi županije, a kulinarsko umijeće sudionika ocijenit će stručni žiri. Tročlane ekipe pripremat će svaka po dva jela, jedno je obavezno sarma, a drugo po izboru, ali glavni sastojak mora biti istaknuta županijska robna marka i delikatesa zelinskoga kraja, kiselo zelje Laktec.

Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na 01 2061 808 ili tzg@zelina.hr

ŠTO? 16. Sarmijada Laktec

KADA? 26. studenog 2022. u 18.00 sati

GDJE? Vatrogasni dom Laktec

Prethodni članakLumblija postala 38. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji
Sljedeći članakNastavak stipendiranja studenata na području Slavonije, Baranje i Srijema
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.