Za podršku institucionalnom, organizacijskom i programskom razvoju uzgojnih organizacija u području stočarstva Ministarstvo poljoprivrede objavljuje Javni poziv za sufinanciranje rada uzgojnih organizacija u području stočarstva u 2016. godini. Ukupna rezervirana sredstva za ovaj poziv iznose 700.000 kuna, a očekivani rezultati potpore su jačanje administrativnih kapaciteta uzgojnih organizacija i učinkovitije provođenje uzgojnih programa.

Korisnici potpore su uzgojne organizacije koje:

  • imaju sjedište u Republici Hrvatskoj te djeluju na nacionalnoj razini,
  • imaju suglasnost Ministarstva za bavljenje uzgojem uzgojno valjanih životinja sukladno odredbama Zakona o stočarstvu i pripadajućih pravilnika
  • podnesu zahtjev sukladno uvjetima ovog Poziva,
  • dostave potrebnu dokumentaciju sukladno ovom Pozivu,
  • pravovremeno i u potpunosti ispunjavaju sve preuzete ugovorne obveze na temelju prijašnjih dodjela financijskih sredstava i sufinanciranja,
  • nemaju nepodmirenih obaveza javnih davanja.

 

Uzgojne udruge koje su članovi uzgojnog saveza i/ili središnjeg saveza uzgajivača nemaju se pravo pojedinačno prijavljivati na Poziv.

Poziv se otvara danom objave u Narodnim novinama. Rok za dostavu prijava za Poziv počinje danom objave Poziva u Narodnim novinama, a traje 14 (četrnaest) dana od dana objave.

Tekst Poziva i popratne obrasce (Prilog 1 i Prilog 2) možete preuzeti ovdje.

Prethodni članakKorištenje gnoja od kunića
Sljedeći članakCrnčići
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.