28.11. u Čakovcu (zgrada Scheier, 12 sati), 29.11. u Donjem Kraljevcu (Centar dr. Rudolfa Steinera, 10 sati) te 6. i 7.12. 2019. na Agronomskom fakultetu u Zagrebu u 10 sati, centar dr. Rudolfa Steinera pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede organizira, po prvi puta u Hrvatskoj, konferenciju pod nazivom Razvoj eko-bio agrikulture.

Ovo događanje će na jednom mjestu okupiti stručnjake iz Hrvatske i inozemstva koji će raspravljati o važnim pitanjima poput utjecaja klimatskih promjena na razvoj ekološke i biodinamičke poljoprivredne proizvodnje, praćenju i kontroli kvalitete biodinamičke proizvodnje i prerade, pozicioniranju i brendiranju biodinamičkih proizvoda, prednostima konzumacije hrane proizvedene po ekološkim načelima te sustavu edukacije proizvođača i organizaciji mreže mentora za potporu hrvatskim poljoprivrednicima.

 class=
Prethodni članakIzvanredna radionica Europske komisije o prevenciji afričke svinjske kuge – predstavnici 13 zemalja okupili se u Zagrebu
Sljedeći članakZagrebački velesajam danas, 14. studenog, slavi svojih prvih 110 godina!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.