Nakon što je prošle godine zbog pandemije Akademija za OPG, održana online, ove godine Ekonomska klinika ponovno organizira druženje uživo. Konferencija će se održati 26.11.2022. godine na prostoru Ekonomskog Fakulteta u Zagrebu.

Akademija za OPG je besplatna akademija o različitim segmentima potrebitim za svakodnevno poslovanje OPGa. Kako početi, gdje i kome se javiti, kako do ciljane skupine potrošača, kako do bespovratnih sredstava? – neka su od pitanja na koje planiramo dati odgovor.

Projekt ove godine slavi punih sedam godina postojanja te je okupio više od 1500 OPGovaca, poljoprivrednika i zainteresiranih u više od 20 predavanja!

Akademija za OPG je besplatni edukativni program za sve OPG-ove kao i za široku javnost koja se želi dodatno educirati o mogućnostima poslovnog usmjerenja prema poljoprivredi. Veselimo se ovogodišnjem projektu jer se projekt prvi put nakon korone odvija uživo. Cilj nam je približiti Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo svim uzrastima te probuditi poduzetnika u njima. odbaciti stereotipe kako se samo osobe iz ruralnih područja bave time, dok je OPG samo zakonodavni okvir, poručuju iz Ekonomske klinike.

Ciljna skupina:

Svi zainteresirani za stjecanje novih znanja i vještina iz područja poljoprivrede.

Svi oni koji žele pokrenuti OPG, a ne znaju kako.

Svi oni koji ni ne znaju što je OPG.

Svi oni koji su pokrenuli OPG, ali se muče pri probijanju na tržište.

Akademija je namijenjena široj javnosti, ove godine želimo i među

studentima potaknuti razmišljanja o ovakvom načinu poslovanja.

Program: 

10:00-10:15h – UVODNA RIJEČ ( voditeljica Paula)

10:15-11:00h- PRVO PREDAVANJEOd ideje do realizacije  (GRUNTEK )  

11:00-11:10h – PAUZA 

11:10-11:55H – DRUGO PREDAVANJEEU fondovi i mogućnosti financiranja u novom programskom razdoblju 2021. – 2027. (IPS KONZALTING )

11:55-12:00 – PAUZA 

12:00-12:45 – TREĆE PREDAVANJE Što čini dobar OPG? (marketing i promidžba)(Goran Vrabec Volim ljuto)

12:45- 13:15 – VELIKA PAUZA (lunch break)  

13:15- 14:00 – ČETVRTO  PREDAVANJE –  Značaj dopunskih djelatnosti OPG-ova za ruralni razvoj Hrvatske( Udruga Ruralnog Turizma Hravtske – Aleksandra Kuratko Pani)

14:00- 14:20 – ZAVRŠNI GOVOR I SLIKANJE S PREDAVAČIMA (voditeljica Paula)

Ovdje se možete prijaviti:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzl_UtuGYSBfOUBYNI7_Y8ntzHwY9MrnvvdCy38-BFkJ-OpQ/viewform?usp=sf_link

Prethodni članakZone ograničenja zbog pojave visokopatogene influence ptica kod peradi
Sljedeći članakSana donirala najviše hrane u kategoriji malih i srednjih poduzeća u 2021. godini
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.