DroneDays se vraća na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Treće izdanje okupit će priznate stručnjake iz robotike i dronova 4. i 5. svibnja. Posjetitelji će imati priliku čuti najnovije trendove u svijetu dronova te saznati više o dronovima u poljoprivredi, šumarstvu i logistici.

Među predavačima na događaju bit će i priznati stručnjaci poput dr. sc. Chiare Gabellieri s Sveučilišta Twente koja će govoriti o trendovima i budućnosti zračne manipulacije, dr. sc. Marije Popović sa Sveučilišta u Bonnu koja će govoriti o planiranju putanja dronova u pretraživanju novih područja, te profesora dr.sc. Martina Saske čija robotička grupa je poznata po razvoju autonomnih vatrogasnih dronova i autonomnih letjelica za lov na neovlaštene dronove, a reći će nam nešto i o najnovijem istraživanju u dokumentiranju katedrala.

DroneDays će podržati Hrvatski telekom kao Platinum partner, jedan od vodećih stručnjaka za 5G tehnologiju, s najvećom i najbržom 5G mrežom. Na njihovom štandu posjetitelji će se moći detaljnije upoznati s 5G tehnologijom.

Letačka zona

U sklopu letačke zone, imat ćete priliku vidjeti 6 atraktivnih demonstracija vodećih tvrtki u industriji dronova kao što su Phoenix LiDAR systems, AVITEH i Protostar, te čak tri demonstracije iz LARICS-a, vodećeg istraživačkog laboratorija za bespilotne letjelice u Hrvatskoj. Osim letova, vidjet ćete primjenu dronova u skladištima, prikupljanje podataka LiDAR sustavom, detekciju dronova pomoći sintetičkih podataka, te upravljanje dronom pokretima ruku i tijela.

Zlatni sponzor

Osim Platinum partnera, DroneDays podržavaju i Zlatni partneri – vodeće tvrtke u industriji dronova. To su AVITEH – vodeća tvrtka specijalizirana za video i audio opremu, usluge video produkcije i zračne fotografije, Drone-IN – projekt koja nudi 6-mjesečni program edukacije u programiranju dronova, koju implementira PETRA (Petrinjska razvojna agencija) i Hrvatska kontrola zračne plovidbe koja osigurava uslugu sigurne i uspješne zračne plovidbe za civilne i vojne potrebe.

Panel rasprave

Sudjelujte na zanimljivim panel raspravama o inovacijama i svijetu bespilotnih letjelica.

Stručnjaci iz startup svijeta vezanih uz dronove podijelit će svoja iskustva i inspirativne priče iz prve ruke o tome kako su identificirali prilike za primjenu novih rješenja, ključne faktore koji su doprinijeli njihovu uspjehu te izazovima s kojima su se susreli te razvili vrhunsku tehnologiju.

Uronite u svijet bespilotnih letjelica gdje će stručnjaci raznih profila raspravljati o prilikama i izazovima koje predstavlja sve veći tehnološki napredak i uporaba dronova, prihvaćanje letjelica te njihov utjecaj u društvu. Dotaknut ćemo se i izazova povezanih s integracijom bespilotnih letjelica u postojeće sustave i infrastrukturu, te o razvoju strategija koje bi utjecale na prihvaćanje bespilotnih letjelica u široj javnosti.

Bilo da ste stručnjak u području dronova ili tek početnik u ovoj industriji, DroneDays je događaj koji ne smijete propustiti!

Više o događaju možete pronaći na službenoj web stranici: http://dronedays.fer.hr/

Kontakt: dronedays@fer.hr

Prethodni članakKako uzgojiti slasne i zdrave jagode, voće i drugo povrće u svom vrtu?
Sljedeći članakKako napraviti hotel za kukce u obliku saća?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.