Prema drugoj procjeni Državnog zavoda za statistiku, očekuje se da će vrijednost poljoprivredne proizvodnje biti povećana za 13,7 % i iznosit će 3,12 milijarde eura te se procjenjuje da će vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi iznositi 1,76 milijarde eura, odnosno rasti za 4,8 % u odnosu na prethodnu godinu.

Bruto dodana vrijednost procjenjuje se na 1,55 milijarde eura i u odnosu na prethodnu godinu očekuje se porast od 6,3%, a bilježi se i blagi rast uloženog rada u poljoprivredi te realnog dohotka u poljoprivredi po jedinici godišnjeg rada.

Druga procjena realnog dohotka u poljoprivredi za Republiku Hrvatsku izračunana je na temelju podataka dobivenih iz istraživanja Državnog zavoda za statistiku, administrativnih podataka Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje