Zagrebačka županija raspisala je natječaje i javni poziv za dodjelu gotovo 182 tisuće eura za razvoj lovstva i ribarstva na svom području u 2023. godini.

Od navedenog iznosa za lovstvo je ukupno osigurano gotovo 132 tisuće eura od čega je putem javnog natječaja koji je otvoren do 6. svibnja 2023. godine osigurano 111.524 eura za poboljšanje infrastrukture u lovištima poput uređenja, izgradnje, adaptacije ili opremanja objekata za obradu i čuvanje mesa divljači, lovačkih domova i streljana te izgradnju volijera ili gatera, kao i promociju lovstva. Maksimalan iznos bespovratne potpore je 13.200 eura.

Ostatak sredstava u iznosu od 26.047 eura osiguran je putem javnog poziva koji je otvoren do 15. studenoga 2023. godine, a sredstava su namijenjena za poboljšanje gospodarenja s divljači i lovištem odnosno za unos divljači u lovište, sprječavanje šteta od divljači, nabavu opreme potrebne za uzgoj divljači, zbrinjavanje lešina divljih svinja, nabavu opreme za dezinfekciju  i dr.

Prijaviti se mogu lovoovlaštenici lovišta na području Zagrebačke županije, odnosno pravne ili fizičke osobe koje su stekle pravo lova u lovištu na području Zagrebačke županije na temelju Zakona o lovstvu, a na području Zagrebačke županije imaju jedno ili više lovišta te Lovački savez Zagrebačke županije.

Za ribarstvo je osigurano gotovo 44 tisuće eura, a sredstva će se dodjeljivati za krajobrazno uređenje jezera i vodotoka te manifestacije. Natječaj je otvoren do 6. svibnja, a najveći iznos potpore koji će se moći ostvariti je 6.500 eura. Na natječaj se mogu javiti udruge ovlaštenici ribolovnog prava za ribolovno područje ili ribolovnu zonu na području Zagrebačke županije i Športsko ribolovni savez Zagrebačke županije.

Više informacija o javnim natječajima i javnom pozivu, uvjetima i načinima prijave dostupno je na www.zagrebacka-zupanija.hr te na broj telefona 01/6009-427.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakHrvatska ima nova 2 zaštićena proizvoda
Sljedeći članakStrategije energetskog razvoja Hrvatske
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.