Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, a zbog informacija s terena da bez obzira na organiziranu ishranu stoke, dolazi do značajnog gubitka na težini iste, provodit će se interventni otkup stoke s poplavljenog područja. Za potrebe organizacije otkupa i pružanja informacija, u Županijskom stožeru u Vrbanji će u ponedjeljak, 23. i utorak, 24. lipnja 2014. godine od 10-18 sati biti predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

Zainteresirani poljoprivrednici mogu se javiti i prijaviti svoj interes za interventnim otkupom stoke. Predstavnici Ministarstva pružit će im sve potrebne informacije.

Uprava veterinarstva i sigurnosti hrane Ministarstva poljoprivrede osigurat će svu potrebnu popratnu dokumentaciju koja mora pratiti stoku pri prodaji na teret Državnog proračuna.

Iznimno, ukoliko netko od zainteresiranih poljoprivrednika neće biti u mogućnosti svoj interes za interventnim otkupom iskazati u navedene dane, isto će moći učiniti na istom mjestu do 28. lipnja 2014. godine.

Obrazac za prijavu stoke možete preuzeti OVDJE.

CIJENE STOKE PO KATEGORIJAMA ZA INTERVENTNI OTKUP
Cijene su izražene bez PDV-a.
Na sve cijene potrebno je dodati 0,50 kn/kg.
Cijena transporta na teret otkupljivača.

TELE 22,00 kn/kg

JUNICE 10,50 kn/kg

TOV. BIKOVI 13,00 kn/kg

KRAVE 7,50,kn/kg

PRASCI 19,50 kn/kg

TOV. SVINJE 12,00 kn/kg

KRMAČE 9,00 kn/kg

OVCE 8,00,kn/kg

JANJAD 22,00 kn/kg

KOZE 9,00 kn/kg

JARAD 27,00 kn/kg

KONJI 10,00 kn/kg

ŽDRIJEBAD 15,00 kn/kg

Za sve dodatne informacije potrebno je kontaktirati na 032/864-992 (nakon uspostave poziva birati br. 8).

Prethodni članak53. IALB Dani 2014. u Republici Hrvatskoj – Europski kongres poljoprivrednih savjetodavaca i 1. EUFRAS konferencija
Sljedeći članakPlamenjača – najčešća bolest vinove loze
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.