U nedjelju dana 03. svibnja 2015. godine, u Gradskoj vijećnici grada Duga Rese u organizaciji inicijativnog odbora održala se osnivačka skupštinaPodružnice Udruge “Život” za Karlovačku županiju.

Za predsjednika Podružnice udruge “Život” jednoglasno je izabran Zdenko Močnik, a za potpredsjednicu Diana Prpić – jednoglasno.

Za tajnicu Podružnice jednoglasno je izglasana Natalija Kosanović.

Unutar Udruge djeluje Stručni odbor čiji je predsjednik Nikola Gržan koji je izabran jednoglasno.
Osnivačkoj skupštini Podružnice Udruge „Život“ nazočili su predsjednik Udruge „Život“ gospodin Antun Laslo i tajnik Udruge „Život“ gospodin Miroslav Kovač koji su prisutnima predstavili Program rada Udruge Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava „Život“.
Cilj osnivanja Podružnice Udruge je vratiti i ojačati ulogu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Karlovačke županije. Posebno bitno je za istaknuti kako obiteljska poljoprivredna gospodarstva imaju ključnu ulogu u proizvodnji hrane kao imperativ u postizanju prehrambene neovisnosti,
te očuvanju višefunkcionalnog ruralnog prostora.
Podružnica Karlovačke županije udruge „Život“ već sada uključuje više od 20 OPGa,različitih profila proizvodnje kao i pet agronoma i dva veterinara.
Pozivamo ukoliko ste zainteresirani za uključivanje u rad Udruge da nam se obratite na e-mail:udruga.zivot.kazup@gmail.com

Svaki prijedlog i pomoć u radu Udruge je dobrodošao.

Prethodni članakPriznavanje poljoprivrednog radnog staža
Sljedeći članakHGK na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije u Alžiru
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.