Više od 500 posjetitelja, najvećim dijelom poljoprivrednih proizvođača, trećeg dana veljače došlo je u središte Slavonije, u Đakovo, iz raznih dijelova Hrvatske, kako bi zajedno s uzvanicima iz inozemstva prisustvovali svečanom otvorenju prvog prodajno servisnog centra tvrtke Inter Agrar u Hrvatskoj.

Uoči svečanog otvorenja održana je tiskovna konferencija na kojoj su sudjelovali Emil Vranješ, direktor Inter Agrar Mehanizacija d.o.o., Aleš Jenčič, direktor i vlasnik lnterexport d.o.o., Borut Ogrin, direktor Poljoprivredne mehanizacije lnterexport d.o.o., Christoph Groblinghoff, generalni direktor i predsjednik Uprave AGCO/Fendt, Henri Tyrvainen, iz tvrtke Valtra i Antti Rasanen iz tvrtke Ponsse. U svojim govorima, između ostalog, istaknuli su kako je do ove investicije došlo zbog zahtjeva hrvatskog tržišta i profesionalne poljoprivredne proizvodnje te sve većih zahtjeva za modernu mehanizaciju uz izravan kontakt s kupcima. Napokon su hrvatski poljoprivrednici dobili prodajno-servisni centar kakav zaslužuju, a kakav zaslužuju i vrhunski strojevi Fendt, Valtra i Ponsse. Potom su sudjelovali i na svečanom otvaranju i održali pozdravne govore. Također su sudionike pozdravili gradonačelnik Đakova, Marin Mandarić i župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić.

Rezanjem vrpce simbolično je završilo svečano otvaranje nakon kojeg je uslijedilo druženje uz ručak, a okupljene je zabavljala Jelena Rozga.

Inače, tvrtka Inter Agrar Mehanizacija d.o.o. osnovana je 2022. godine pod okriljem slovenske tvrtke lnterexport d.o.o., koja je ekskluzivni i generalni zastupnik za prodaju i servis traktora Fendt i Valtra te strojeva za strojnu sječu drva Ponsse, u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Još prije osnivanja tvrtke Inter Agrar Mehanizacija d.o.o. tvrtka lnterexport iz Slovenije zastupala je navedene robne marke na hrvatskom tržištu putem različitih poslovnih partnera, no u želji za jedinstvenim prodajnim nastupom, a prije svega učinkovitom uslugom i dostupnošću rezervnih dijelova, te odgovarajućom stručnom podrškom, osnovala je tvrtku koja će slijediti visoke zahtjeve kvalitete, brzine i učinkovitosti servisiranja hrvatskog tržišta.

Tvrtka Inter Agrar Mehanizacija d.o.o. je sada ekskluzivni uvoznik robnih marki Fendt, Valtra i Ponsse na hrvatskom tržištu. Osim prodaje novih strojeva, posebna pozornost posvetit će se učinkovitom i profesionalnom servisu i opskrbi originalnim rezervnim dijelovima te sveobuhvatnoj podršci kupcima. Nova organizacija poslovanja na hrvatskom tržištu prioritet će dati radu na terenu i regionalnoj podjeli terena, što će omogućiti brže servisiranje kupaca. Prilikom uspostave integrirane prodajno-servisne mreže znanje i resurse osigurat će vlasnik, tvrtka lnterexport, koja ima više desetljeća iskustva u prodaji i servisiranju poljoprivredne i šumarske mehanizacije, kao i principali Fendt, Valtra i Ponsse, koji pozdravljaju odluku o novoj organizaciji hrvatskog tržišta.

Prvi prodajno servisni centar tvrtke Inter Agrar mehanizacija u Hrvatskoj nalazi se na adresi Nikole Tesle 137 u Đakovu i ovaj suvremeni poslovni kompleks pod jednim krovom objedinjuje upravu tvrtke, prodajni centar, centralno skladište rezervnih dijelova i servisnu radionicu. Na više od 5000m2 moderni centar uključuje prodajni prostor i radionicu s više od 900m2, veliko centralno skladište rezervnih dijelova, gdje od samog početka već radi 10 zaposlenih s tendencijom zapošljavanja novih djelatnika.

Prethodni članakVolim te
Sljedeći članakPrvi nalaz narančinog trnovitog štitastog moljca na području grada Opuzena
Goran Beinrauch, dipl. ing. agr.
Goran Beinrauch, dipl. ing. agr. Glavni je urednik u Gospodarskom listu u kojem uređuje rubrike održiva poljoprivreda, agroekonomika, povrćarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, zaštita bilja, nove tehnologije i dr. Rođen je 1976.g. u Zagrebu, gdje je završio osnovnu školu, te XI. gimnaziju. Na Agronomskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je na smjeru vrtlarstvo i oblikovanje pejzaža. Na Agronomskom fakultetu je trenutno i doktorand na poslijediplomskom studiju Poljoprivredne znanosti. Desetak godina bavio se uzgojem ukrasnog bilja u vlastitom rasadniku, a radio je i u poljoljekarni kao agronom - savjetnik. U Gospodarskom listu radi od 2010. godine, a glavni je urednik od 2015. godine i producira sadržaje stručne tematike u tiskanim, ali i digitalnim formatima. Od 2014.godine je i tajnik Društva agrarnih novinara Hrvatske. Organizator je i moderator na stručnim skupovima (seminari, konferencije, kongresi...) te panel raspravama, fokus skupinama i radionicama, a sudjeluje i koordinira u raznim nacionalnim i europskim projektima o poljoprivrednoj proizvodnji.