Tijesto:

✦30 dag maslaca

✦25 dag šećera u prahu

✦malo soli

✦½ kg oštrog brašna

✦1 dcl mlijeka

✦12,5 dag gustina

✦ekstrakt jagode ili višnje

Priprema: Umijesiti tijesto i tanko razva­ljati, pa rezati srca. Na pola srca rezati ma­nja srca i izvaditi sredinu kako bi se vidio džem. Peći u limu na papiru za pečenje oko 8 minuta na 170 °C. Paziti da se ne prepeku jer će promijeniti boju.

Nadjev:

✦džem od maline

Priprema: Ohladiti i spajati po dva srca s ugrijanim džemom da se bolje razmazuje.

Dekoracija:

✦5 dag bijele čokolade

Priprema: Otopiti čokoladu, ukrašavati po­moću vrećice, pa čačkalicom crtati ukrase.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakPletenica
Sljedeći članakOtvoren prvi prodajno servisni centar Inter Agrar u Đakovu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.