Za sve sudionike natjecateljskog programa osigurani su bogati poklon paketi, kuharske bluze i nagrade sponzora. Za najbolje natjecatelje osigurane su novčane i posebne nagrade. Pridružite nam se na ovogodišnjim Danima hrvatskog kulinarstva.

Manifestacija je namijenjena prvenstveno kuharima i slastičarima željnim prikazati svoja znanja bez obzira na mjesto zaposlenja i dodatno se educirati putem radionica kao i proširenju poznanstva s kuharima i slastičarima iz ostatka Hrvatske. Natjecateljski dio popratiti će brojne radionice i predavanja namijenjena stručnom usavršavanju kuhara i slastičara i šire javnosti. Kuharske kategorije:


Finger food i svečani menu, Toplo glavno jelo,  Mistery box,  Bolnički meni, Jednostavni topli obrok/gablec,  Menu: Hrvatska kulinarska baština, Kulinarska artistika, Carving uživo, Skulptura, Restoransko jelo, Makrobiotički menu, Hladni eksponat, Street food Slastičarske kategorije:
Sllatki pladanj, Desert – topli i hladni, Torta, Skulptura, Restoranski desert, 

Za najbolje natjecatelje osigurane su i novčane nagrade. Prva tri mjesta za Državnog prvaka u kuharstvu i slastičarstvu (sudjelovanje u prve tri spomenute kategorije), Visoka škola Aspira nagrađuje sa: 

3 stipendije za prva tri mjesta na Državnom prvenstvu u kuharstvu (nagrade nisu prenosive na drugu osobu, te se moraju iskoristi u akademskoj godini 2022/ 2023)

  • Prvo mjesto u iznosu od  60.000kn
  • Drugo mjesto u iznosu  30.000kn
  • Treće mjesto u iznosu  15.000kn

3 stipendije za prva tri mjesta  na Državnom prvenstvu u slastičarstvu (nagrade nisu prenosive na drugu osobu, te se moraju iskoristi u akademskoj godini 2022/ 2023)

  • Prvo mjesto u iznosu od  60.000kn
  • Drugo mjesto u iznosu  30.000kn
  • Treće mjesto u iznosu  15.000kn

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakZašto je agronomska struka degradirana?
Sljedeći članakPirovo brašno iz Usamljene golubice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.