U utorak 4. svibnja, s početkom u 11:00 (u upravnoj zgradi PPK ), PPK karlovačka mesna industrija predstavit će projekt stipendiranja budućih mesara „Biraj mudro, za sigurnu budućnost“ u suradnji s Mješovitom industrijsko-obrtničkom školom Karlovac, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Karlovac i Karlovačkom županijom.

Cilj je kampanje promicanje strukovnog zanimanja mesar/mesarica kao specifičnog, traženog i zanimljivog zanimanja sa sigurnom budućnosti.

PPK karlovačka mesna industrija za buduće mesare osigurava 1.000 kuna mjesečne stipendije, besplatne udžbenike, plaćen rad na stručnoj praksi, plaćene troškove prijevoza te druge pogodnosti, uz kasnije trajno zaposlenje u struci uz poticajna primanja.

O projektu će govoriti Martina Furdek-Hajdin, županica Karlovačke županije, Ivana Mehle, predstojnica HZZ PU Karlovac, Snježana Erdeljac, ravnateljica MIOŠ Karlovac, Dario Ostrman, učenik MIOŠ Karlovac (zanimanje mesar) i praktikant u PPK te Igor Miljak, predsjednik Uprave PPK.

Prethodni članakSonata
Sljedeći članakNacionalnim manjinama 20 milijuna kuna za infrastrukturu i ruralni razvoj
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.