Donošenjem Pravilnika o izmjenama pravilnika o provedbi programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini, svim korisnicima koji ispunjavaju uvjete produžen je rok za potvrdu Odluke o svim prihvatljivim korisnicima u Agronetu, a time i dodatna mogućnost da ostvare prava na potpore. U slučaju da se pojedini korisnik ne očituje od 10. srpnja do 20. srpnja 2020., također putem Agronet sustava, smatrat će se kako isti nije prihvatio prava i obveze navedene u Odluci te mu potpora neće biti isplaćena, a daljnjeg produživanja roka za prihvaćanje Odluka neće biti.

Korisnici koji su u prvotnom roku prihvatili prava i obaveze nisu navedeni u ovoj Odluci i ne trebaju se očitovati s obzirom da su se već očitovali. Popis korisnika koji imaju uvjete za ostvarivanje prava na Potporu primarnim poljoprivrednim proizvođačima možete pogledati na poveznicia tekst izmjena Pravilnika na poveznici

Također, ovim putem se pozivaju proizvođači sjemena, loznih cijepova i voćnih sadnica da se putem AGRONET-a očituju o prihvaćanju prava i obveza iz Odluke o svim prihvatljivim korisnicima za  Mjeru 4. POTPORA ZA PROIZVODNJU POLJOPRIVREDNOG REPRODUKCIJSKOG MATERIJALA u navedenom roku. 

Programom potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini, vrijednim 53 milijuna kuna, cilj je održati zaposlenost te postojeću razinu proizvodnje na malim poljoprivrednim gospodarstvima u sektoru voća i povrća, cvijeća, sektoru sjemena, kao i proizvodnje biljnog reprodukcijskog materijala te u stočarskim podsektorima govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ovčarstva, kozarstva i peradarstva, a zbog osiguravanja kontinuirane opskrbe stanovništva hranom i potpore primarnim proizvođačima uslijed usporavanja gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.