Dvadeset i drugu godinu zaredom, u organizaciji Vinskog klastera Srijema, održava se Vinkovo u Iloku, tradicionalna manifestacija obilježavanja i proslave blagdana svetog Vinka. Od 22. do 26. siječnja posjetitelji će uživati u obilju dobrog vina, hrane i odlične zabave. Prvi dan će proslave započeti u lokalnim iločkim vinarijama. Dan kasnije, 23. siječnja, pravu atmosferu napravit će (Ne)normalni Balašević tribute band u velikom šatoru u staroj jezgri. Za sve one koji su propustili nedavne Đoletove koncerte u Slavoniji, sada imaju priliku uživati u najvećim hitovima ovog kantautora. U petak, 24. siječnja u velikom šatoru ljubitelji tambure uživat će u izvedbama Tamburaša za dušu, dok će u gastro šatoru okupljene zabavljati Mokarski tamburaši. Ulaznica za gastro šator u petak iznosi 200 kn (za subotu 250 kn) u koju je uključena neograničena konzumacija finih specijaliteta i butelja vina.

Broj mjesta u gastro šatoru je ograničen, stoga osigurajte svoje karte što prije. Možete ih rezervirati na službenim stranicama Vinkova u Iloku ili na mail vinkovoilok@gmail.com.

Subota će biti puna događanja. Jutro nakon uživanja u tamburaškim stihovima svi se trebaju uputiti u staru jezgru gdje će u podne početi pokladni sajam, a dodatni doživljaj dat će čvarci, fiš paprikaš, lovački i mesni specijaliteti, šaran na rašljama, fina iločka vina te razne tradicijske rukotvorine koje će se moći kupiti. Vlasnici prekrasnih konja, obučeni u tradicionalne slavonske košulje i prsluke, prošetat će iločkim ulicama i pozdraviti sve one koje tamo zateknu. U 17 sati slavlje će se nastaviti u Caffe baru Prestige uz live glazbu Damira Vunuka. Damir će nastaviti s pjevanjem i u velikom šatoru u 20 sati. Vrhunac večeri započinje u 22 sata kada će u gastro šatoru biti veliki koncert Sinova, etno-pop benda koji se donedavno zvao Sinovi ravnice. Najpoznatiji su po pjesmi „Dođi u Vinkovce“, a u rujnu su izdali pjesmu ‘Moja mala’, moderniju i urbaniju od svih pjesama prije, koja već nakon prvog slušanja uđe u uho i ne izlazi iz glave cijeli dan.

Vinkovo će službeno završiti u nedjelju, 26. siječnja tradicionalnim doručkom i druženjem u vinogradima Vinarije TRS na Radošu. Nedjelja je ipak idealan dan za prepričavanje dojmova od prethodnih dana. Sve informacije oko Vinkova možete pratiti na Facebook stranici Vinkovo u Iloku. (www.facebook.com/vinkovoilok).

 class=
 class=
 class=

 class=
 class=
Prethodni članakObjavljen natječaj za mjeru Informiranja u državama članicama!
Sljedeći članakJabuke domaćih proizvođača na policama Kauflanda!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.