U Bjelovaru je, 5. veljače 2014., osnovana nova udruga koja okuplja proizvođače povrća i cvijeća. Osnivačkoj skupštini Udruge povrtlara i cvjećara „Bjelovar“ je prisustvovalo 32 proizvođača kao i uvaženi gosti, predstavnici Grada Bjelovara, Komunalaca, Savjetodavne službe i tvrtke „Lonia“. Svi oni su pružili potporu osnivanju udruge.

Već duže vrijeme među povrtlarima postoji želja da se međusobno čvršće povežu radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva i obrane svojih interesa. U udrugu su uključeni i proizvođači cvijeća jer znatan broj njih proizvodi i cvijeće i povrće.

Za predsjednika Udruge izabran je mladi proizvođač povrća Davor Krce koji će uskoro diplomirati na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

 

 width=

Prethodni članakIsplaćena milijarda kuna izravnih plaćanja poljoprivrednicima
Sljedeći članakPileći file s pršutom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.