U suradnji s Regionalnim organizacijama vinara i vinogradara, Centar za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) će sukladno Pravilniku o vinarstvu (NN 81/22) održati stručnu obuku o pravilnom uzimanju uzoraka u postupku izdavanja Rješenja o stavljanju proizvoda na tržište (Zakon o vinu, članak 56. stavak 2. i članak 63. stavak 2).

Na temelju završene obuke, polaznicima će biti izdana ovlaštenja za uzimanje uzoraka u postupku izdavanja Rješenja. Osim navedenoga, sudionici će biti ukratko upoznati s novostima vezanim uz označavanje vina na tržištu.

Edukacija za regiju Slavonija i Hrvatsko Podunavlje održati će se:

  • u petak, 5. srpnja 2024. u prostorijama HAPIH-a, Usorska 19, Brijest, u 11 sati.

Pozivamo sve zainteresirane da ispune obrazac prijave te se pridruže edukacijama kako bi stekli potrebna ovlaštenja i bili informirani o nadolazećim izmjenama u postupku stavljanja proizvoda na tržište te označavanju istih na tržištu. Edukacije se ne naplaćuju.

Obrazac prijave možete preuzeti ovdje (https://www.hapih.hr/wp-content/uploads/2023/12/Prijava-za-osposobljavanje-za-uzimanje-uzoraka-vina-i-vocnog-vina.pdf).

O novim mjestima i terminima održavanja edukacija pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Izvor fotografije: Unsplash