Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek je u četvrtak, 18. ožujka 2021. godine, prilikom posjeta Virovitičko-podravskoj županiji uručio ugovor o sufinanciranju projekta iz Programa ruralnog razvoja odobrene vrijednosti potpore veće od 4 milijuna kuna i održao sastanak s predstavnicima Županijske komore Virovitica – HGK na temu aktualnih i budućih projekata i prilika za razvoj lokalne poljoprivrede.
 
Državni tajnik Tušek je prilikom svog posjeta Pitomači dodijelio ugovor o sufinanciranju projekta operacije 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima iz Programa ruralnog razvoja u vrijednosti odobrene potpore 4 milijuna kuna, pri čemu ukupna vrijednost projekta iznosi 8,3 milijuna kuna. Predmetno ulaganje tvrtke Jan-Spider d.o.o odnosi se na izgradnju novog objekta, opremanje postojećeg proizvodnog kompleksa i pogona, izgradnju nove skladišne hale za skladištenje voćnih čajeva te izgradnju nadstrešnice. Projektnim investicijama omogućeno je povećanje kapaciteta prerade tvrtke za 30 posto te skladišnih kapaciteta za sto posto.
 
Zahvaljujući ovakvim projektima korak smo bliže strateškom cilju jačanja konkurentnosti i produktivnosti poljoprivredne proizvodnje poticanjem razvoja proizvodnji usmjerenih na stvaranje dodane vrijednosti. Mjere ruralnog razvoja su u Virovitičko-podravskoj županiji rezultirale s vrijednošću odobrene potpore od 981 milijun kuna putem 13.547 projekata, pri čemu je isplaćeno 785 milijuna kuna. Na raspolaganju nam je u novom razdoblju 5 milijuna eura za poljoprivredu, u suradnji s poljoprivrednicima te jedinicama lokalne i regionalne samouprave nastavit ćemo ih usmjeravati razvojno i strateški,  izjavio je državni tajnik Tušek prilikom uručivanja ugovora.
 
Također, državni tajnik Tušek je održao sastanak s predstavnicima Županijske komore Virovitica na teme planiranih mjera poljoprivredne politike u prijelaznom razdoblju, Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te Nacionalnog strateškog plana za Zajedničku poljoprivrednu politiku, s ciljem kvalitetne pripreme i konstruktivne suradnje pri korištenju raspoloživih sredstava za razvoj poljoprivrede i realizaciji strateških projekata.