Ovaj vikend krenite vinskim cestama i otkrijte čak 60 vinarija, craft pivovara i destilerija. Oni otvaraju svoja vrata i pozivaju vas da otkrijete najbolje od Zagrebačke županije!

Samoborski, plešivički, zelinski i moslavački krajolici sa sigurnošću spadaju u najveće ljepote ovoga kraja. Kao takvi idealni su za provesti slobodno vrijeme izvan grada. Događaj Via VINO u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije poziva vas da otkrijete ljepote na manje od sat vremena udaljenosti od grada. Spaja glazbu, film, kulturu i gastronomiju u najbogatije iskustvo ove jeseni. Više možete istražiti na službenoj stranici Via VINO, www.viavino.hr!

Osim vinarija nadomak Zagreba, po prvi put imate priliku istražiti i što se krije iza vrata craft pivovara i boutique destilerija. One vas također zovu u posjet i na nezaboravni vikend getaway. Ima li išta bolje od toga da vas na manje od sat vremena od grada čekaju najbolja gurmanska autohtona iskustva koja zovu na dobro društvo, dok ste okruženi prirodom i pogledom koji seže na brežuljke i ravnice okupane jesenskim bojama? Sad zamislite da pritom otkrivate neke od najboljih hrvatskih vina, piva i žestokih pića čiji okusi prate lokalne namirnice i specijalitete pomno pripremljene od samih domaćina.

Sve ljubitelje Halloweena ovog će petka savršeno ugostiti VK Winery&Gallery, vinarija i galerija iznad Ivanić Grada. U njoj će se odvijati ‘Helloweeno party’ na otvorenom. Vinsku kartu sa svim vinima Voštinić Klasnić pratit će vrući kesteni i slasni burgeri. Ali i tek isfiltrirani mlade Škrleti te rakija od Škrleta. Sve to uz zagrebački DJ dvojac Solffeggio Music Project

Naime, u sklopu događanja Via VINO odvija se Via VINARIA, dani otvorenih vrata u vinarijama Zagrebačke županije. U njima sudjeluje čak 60 vinskih imena, craft pivovara i destilerija, a možete ih posjetiti od 15. listopada do 15. studenoga. Okupite drage ljude, svakako najavite svoj termin i nadolazeće vikende provedite na zagrebačkom zelenom prstenu. Otkrijetei kvalitetna vina i lokalne specijalitete koje za vas pripremaju domaćini.

Događanje Via VINARIA odvija se u sklopu projekta ‘In Cultura Veritas’. Cilj mu je povezivanje, razvijanje i promoviranje kulturne baštine uz vinske ceste Zagrebačke županije. Poznato je kako su ovdje u vinu, kulturi, prirodi i gastronomiji uživale slavne osobe poput Beethovena, Charlieja Chaplinaitd!

Popis svih vinarija, craft pivovara i destilerija možete pronaći na stranici www.viavino.hr/via-vinaria.

Prethodni članak„Light“ mliječni proizvodi – što treba znati o njima?
Sljedeći članakTurizam i poljoprivreda imaju udio i do 30% hrvatskog BDP-a
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.