Sedmi pozivni vinski festival Vinart Grand Tasting održan je  4. i 5. ožujka 2022. u Zagrebu.  Nakon četiri uvodna dana i 24 rasprodane vinske radionice, uslijedilo je veliko finale manifestacije Vinart Grand Tasting – dva dana druženja i kušanja vina.

Početak ožujka je vrijeme u kojem počinju pripreme za turističku sezonu. Ugostitelji i F&B menadžeri u hotelijerstvu pripremaju novu ponudu i kreiraju nove vinske liste, a svježa vina, odnosno vina berbe iz prethodne godine su netom završena i spremna za prvo predstavljanje. Organiziran je i Vinart Petit Tasting (03.03.) –  kušanje arhivskih vina hrvatskih vinara, starih od 9 do 15 godina te vina kolekcionarske vrijednosti, starosti od 3 do 7 godina.

Ovogodišnji sajam obilježio je nikad veći broj posjetitelja iz struke, a organizator je doveo i grupu inozemnih novinara kako bi se upoznali s najboljim hrvatskim vinima među kojima je bila i najopoznatija novinarka britanskog magazine Decanter, Caroline Gilby. Na Vinart Grand Tasting nastupilo je 120 vinarija iz Hrvatske i 20 vinarija iz inozemstva.

 class=
 class=