Sedmi pozivni vinski festival Vinart Grand Tasting održan je  4. i 5. ožujka 2022. u Zagrebu.  Nakon četiri uvodna dana i 24 rasprodane vinske radionice, uslijedilo je veliko finale manifestacije Vinart Grand Tasting – dva dana druženja i kušanja vina.

Početak ožujka je vrijeme u kojem počinju pripreme za turističku sezonu. Ugostitelji i F&B menadžeri u hotelijerstvu pripremaju novu ponudu i kreiraju nove vinske liste, a svježa vina, odnosno vina berbe iz prethodne godine su netom završena i spremna za prvo predstavljanje. Organiziran je i Vinart Petit Tasting (03.03.) –  kušanje arhivskih vina hrvatskih vinara, starih od 9 do 15 godina te vina kolekcionarske vrijednosti, starosti od 3 do 7 godina.

Ovogodišnji sajam obilježio je nikad veći broj posjetitelja iz struke, a organizator je doveo i grupu inozemnih novinara kako bi se upoznali s najboljim hrvatskim vinima među kojima je bila i najopoznatija novinarka britanskog magazine Decanter, Caroline Gilby. Na Vinart Grand Tasting nastupilo je 120 vinarija iz Hrvatske i 20 vinarija iz inozemstva.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje