Snježne grude. Male, prhke snježne grude od tijesta s bademom koje kriju čokoladno iznenađenje, savršen su izbor nepogriješivih keksića za sve prigode.

Tijesto (za oko 40 keksića):
✦ 12,5 dag maslaca
✦ 10 dag šećera
✦ 1 jaje
✦ 1 žlica arome vanilije
✦ 20 dag oštrog brašna
✦ prstohvat soli
✦ 10 dag mljevenih badema

Nadjev: 
✦ 8 dag Milka Noisette čokolade

Priprema tijesta: Omekšan maslac i šećer izmiksati u pjenastu smjesu. Dodati jaje i aromu vanilije. Brašno prosijati i dodati mu prstohvat soli, te ga postupno dodati smjesi od maslaca. Dodati oljuštene i što sitnije mljevene bademe. Umijesiti i oblikovati u kuglu, zamotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak na sat vremena.

Priprema nadjeva: Od tijesta oblikovati male kuglice, pa u svaku utisnuti pola kockice čokolade. Peći u limu na papiru za pečenje 12 -15 minuta, na 180 °C.

Priprema dekoracije: Vruće keksiće uvaljati u šećer u prahu. Čuvati ih u zatvorenoj metalnoj ili staklenoj posudi.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“