Biskvit:
✦7 bjelanjaka
✦7 žlica šećera
✦5 žlica ulja
✦7 žlica brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati ulje u tankom mlazu. Špatulom lagano umiješati mješavinu brašna i praška za pecivo. Smijesu rasporediti u kalup dimenzije 33 x 24 cm obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta.
Žele:
✦1 kg jagoda
✦100 g šećera
✦250 m vode
✦100 g škrobnog brašna (gustina)
Priprema: Kuhati narezane jagode sa šećerom i 100 ml vode oko 5 min da malo omekšaju. Usitniti sa štapnim mikserom ili u blenderu i vratiti na vatru. Razmutiti gustin u ostatku vode i ukuhati u jagode miješajući dok se ne zgusne. Topli žele izliti na biskvit i staviti u hladnjak da se stegne.
Krema:
✦500 ml mlijeka
✦7 žumanjaka
✦100 g šećera
✦1 žličica arome vanilije
✦70 g oštrog brašna
✦150 g margarina
Priprema: Žumanjke, šećer, aromu vanilije i brašno umutiti u malo mlijeka, pa ukuhati u ostatak. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U hladno umiksati margarin sobne temperature i premazati po želeu.
Dekoracija:
✦300 ml vrhnja za šlag
Priprema: Čvrsto izraditi vrhnje za šlag i namazati po kremi.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači