Konačno nam je stiglo najdraĆŸe doba godine – sezona roĆĄtiljanja. Proljeće je idealno vrijeme za pripremu hrane na otvorenom, a roĆĄtilj je i idealan povod za uĆŸivanje u prirodi. To je razdoblje posebnih grumanskih uĆŸitaka uz druĆŸenje s prijateljima i obitelji i opravdano zasluĆŸuje posebnu paĆŸnju od same pripreme namirnica, marinade, pa do cjelokupne izvedbe. Biranje namirnica i priprema hrane u toj se prigodi pretvara u pravi mali ritual. Svaki sastojak se paĆŸljivo bira, a uz odličan okus sve vaĆŸniji postaju i kvaliteta i sastav proizvoda. Svaka obitelj ima svog majstora od roĆĄtilja. Tko je tvoj? 🙂

Na naĆĄoj facebook stranici dijelimo 5 kuharica RoĆĄtilj u domu i prirodi do 10.05.2021.

Ako svog majstora roĆĄtilja ĆŸelite počastiti nezamijenjivom kuharicom, mi ćemo vas počastiti s besplatnom poĆĄtarinom: srcset=

Prethodni članakVjesnik proljeća – ljekoviti jaglac
Sljedeći članakMini kivi – zasadite super namirnicu!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i druĆĄtveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i viĆĄebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodiĆĄnje pretplatnike i do danas zadrĆŸao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglaĆĄivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. VaĆŸno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baĆĄtina, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na druĆĄtvenim mreĆŸama, DruĆĄtvo agrarnih novinara Hrvatske
 Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenoĆĄenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspjeĆĄniji.