Tijesto:
✦560 g brašna
✦1 prašak za pecivo
✦40 g kakaa
✦2 jaja
✦200 g kiselog vrhnja
✦100 g margarina
✦200 g šećera
✦1 vanilin šećer
Priprema: Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i podeliti ga na 5 jednakih dijelova. Između dva papira za pečenje razvući tanko tijesto veličine kalupa dimenzije 23 x 36 cm. Svaku koru peći na 180 °C, 7 – 8 minuta.
Krema:
✦9 žlica brašna
✦250 g šećera
✦1500 ml mlijeka
✦300 g čokolade za kuhanje
✦150 g margarina
Priprema: Razmutiti brašno i šećer s malo mlijeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka u gustu kremu. Na kraju dodati margarin i čokoladu. Vruću kremu podijeliti na 5 jednakih dijelova i nadjevati 4 kore. Staviti neki teret na kolač i ostaviti u hladnjaku preko noći da se stisne.
Glazura:
✦200 g čokolade za kuhanje
✦6 žlica ulja
Priprema: Drugi dan pripremit čokoladnu glazuru. Otopiti čokoladu i ulje na pari, malo ohladiti i preliti po kolaču. Staviti u hladnjak da se stisne.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači