Biskvit (mjera je čaša od 180 ml):
✦4 jaja
✦1 čaša šećera (180 g)
✦1 čaša kiselog vrhnja (180 g)
✦½ čaše ulja (90 g)
✦2 žličice dr. Oetker korice naranče
✦1 žličica začina za medenjake
✦150 g mljevenih oraha
✦40 g kakaa
✦1 čaša oštrog brašna (120 g)
✦1 prašak za pecivo
✦150 g brusnica
Priprema: Šećer i žumanjke izmiksati pa postupno dodavati ostale sastojke. Umutiti snijeg od bjelanjka i špatulom ga lagano umiješati u smjesu. Na kraju dodati brusnice. Smjesu uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 30 x 20 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.
Preljev:
✦3 žlice džema od marelice
✦100 ml vode
Priprema: Prokuhati vodu s džemom. Pečen i vruć biskvit izbockati čačkalicom i preliti vrućim preljivom pa ohladiti.
Ganache:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦100 ml vrhnja za šlag
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i miješati pjenjačom dok se ne otopi. Preliti po ohlađenom biskvitu.
Recept iz knjige Moji brzi kolači