Prhko tijesto:

✦200 g margarina ili maslaca

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦4 žumanjka

✦300 g glatkog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦ribana korica limuna

Priprema: Margarin sobne temperature pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom i žumanjcima. Dodati brašno, prašak za pecivo i koricu limuna te zami­jesiti tijesto. Podjeliti na dva dijela i oba zamotati u prozirnu foliju, jedan staviti u hladnjak, a drugi u zamrzivač.

Nadjev:

✦4 bjelanjka

✦prstohvat soli

✦180 g šećera

✦2 vanilin šećera

✦800 g čvrstog jogurta

✦1 kiselo vrhnje (180 g)

✦ribana korica limuna

✦2 žlice oštrog brašna

✦200 g kokosovog brašna

Priprema: Bjelanjke izmiksati s malo soli u čvrst sni­jeg. Dodati šećer i vanilin šećer i miksati dok se sav šećer ne otopi. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jogurt i vrhnje, koricu limuna, te na kraju žlicom umiješati brašno i kokos. Tijesto iz hladnjaka razvaljati u namašten kalup dimenzije 32 x 22 cm. Rasporediti nadjev i po njemu naribati tijesto iz za­mrzivača. Peći na 180 °C, oko 30 minuta. Ohlađeno narezati na kocke i posipati šećerom u prahu.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakVodopija – hranjiva i ljekovita biljka za perad
Sljedeći članakLolita
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.