Prhko tijesto:
✦200 g margarina ili maslaca
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦4 žumanjka
✦300 g glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦ribana korica limuna
Priprema: Margarin sobne temperature pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom i žumanjcima. Dodati brašno, prašak za pecivo i koricu limuna te zamijesiti tijesto. Podjeliti na dva dijela i oba zamotati u prozirnu foliju, jedan staviti u hladnjak, a drugi u zamrzivač.
Nadjev:
✦4 bjelanjka
✦prstohvat soli
✦180 g šećera
✦2 vanilin šećera
✦800 g čvrstog jogurta
✦1 kiselo vrhnje (180 g)
✦ribana korica limuna
✦2 žlice oštrog brašna
✦200 g kokosovog brašna
Priprema: Bjelanjke izmiksati s malo soli u čvrst snijeg. Dodati šećer i vanilin šećer i miksati dok se sav šećer ne otopi. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jogurt i vrhnje, koricu limuna, te na kraju žlicom umiješati brašno i kokos. Tijesto iz hladnjaka razvaljati u namašten kalup dimenzije 32 x 22 cm. Rasporediti nadjev i po njemu naribati tijesto iz zamrzivača. Peći na 180 °C, oko 30 minuta. Ohlađeno narezati na kocke i posipati šećerom u prahu.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode