Podloga:

✦150 g margarina

✦100 g bijele čokolade

✦300 g mljevenih petit keksa

✦50 ml mlijeka

Priprema: Margarin i bijelu čokoladu otopiti i malo ohladiti pa pomiješati s mljevenim kek­som. Dodati mlijeko i sve sjediniti u kompak­tnu smjesu. Utisnuti u kalup promjera 26 cm i staviti u hladnjak dok se priprema krema.

Krema 1:

✦2 žlice Nescafé instant kave

✦2 žlice šećera

✦2 žlice vruće vode

Priprema: Sastojke miksati mikserom oko 4 minute do kremaste smjese.

Krema 2:

✦500 ml vrhnja za šlag

✦4 vanilin šećera

✦2 žlice ruma

✦1 želatina fix (ili krem fix)

Priprema: Izmiksati sastojke u čvrstu smjesu te u nju dodati kremu 1. Ručno dobro pro­miješati i rasporediti po podlozi od keksa. Ostaviti u hladnjaku da prenoći.

Dekoracija:

✦1 šlag pjena

✦150 ml mlijeka

Priprema: Šlag pjenu izmiksati s mlijekom pa ukrasiti torticu.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakOdržan sastanak na temu posljedica suše u poljoprivrednoj proizvodnji
Sljedeći članakSočna pita od breskvi
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.