Sastojci:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦250 g čokolade za kuhanje

✦1 list oblatne

✦2 banane

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja pa dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi. Ostaviti da se ohladi. Na kratko staviti u hladnjak dok krema ne postane fino maziva. Između dvi­je mokre kuhinjske krpe staviti oblatnu da bude savitljiva. Na oblatnu namazati kremu, a na rub poslagati banane prerezane na pola radi lakšeg rolanja i zarolati. Neka se rolada prosuši na sobnoj temperaturi pa ju staviti u hladnjak. Rezati na kolutiće.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakPredstavljanje ključnih odrednica Strategije digitalne Hrvatske 2032.
Sljedeći članakKoji su kriteriji za osnivanje OPG-a?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.