Tijesto:
✦20 dag glatkog brašna
✦15 dag smeđeg šećera
✦5 dag kakaa
✦5 dag gustina
✦1 prašak za pecivo
✦1,5 dcl ulja
✦40 dag kiselog vrhnja
✦2 žlice ruma
Priprema: Pomiješati brašno, šećer, kakao, gustin i prašak za pecivo. Dodati ulje, vrhnje i rum, pa miksati u homogenu smjesu. Uliti smjesu u namašten i brašnom posipan kalup 20 x 28 cm i peći na 180 °C, oko 35 minuta. Ostaviti da se ohladi u kalupu, a zatim ga prerezati vodoravno na dva dijela. Smjesa se može podijeliti na dva dijela i ispeći na dva puta, pa se i kraće peče.
Za preljev:
✦½ dcl mlijeka
✦0,3 dcl ruma
Priprema: Donji biskvit vratiti u kalup i poškropiti polovicom mješavine ruma i mlijeka.
Krema:
✦½ kg očišćenih banana
✦1 žlica ruma
✦20 dag čokolade za kuhanje
✦2 dcl vrhnja za šlag
✦1 šlagfix
Priprema: Usitniti banane štapnim mikserom. Umiješati rum i čokoladu otopljenu na pari. Na kraju dodati vrhnje za šlag istučeno sa šlagfixom. Kremu rasporediti po biskvitu u kalupu i preklopiti je pažljivo gornjim biskvitom. Poškropiti ostatkom mlijeka i ruma i staviti u hladnjak na minimalno sat vremena.
Ganache:
✦25 dag čokolade za kuhanje
✦3 dcl vrhnja za šlag
✦3 dag maslaca
Priprema: Po sjeckanoj čokoladi preliti vrelo vrhnje za šlag. Umiješati i kockice maslaca, pa sve miješati da se poveže i malo ohladi.
Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice