Sastojci (za 4 komada):

✦oko 28 piškota

Priprema: 4 okrugla kalupa promjera oko 7,5 cm obložiti prozirnom folijom, pa uz rub poslagati piškote odrezane na jednom kraju da bolje stoje.

Krema:

✦1 mljevena želatina

✦100 g odmrznutih bo­rovnica

✦4 žlice šećera u prahu

✦300 g mascarponea ili krem sira

✦50 ml soka od borovnice

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Pripremiti želatinu prema uputa­ma na vrećici. Borovnice pomiješati sa šeće­rom, pa ih umiješati u izmiksan mascarpone. Otopiti želatinu u soku od borovnice na la­ganoj vatri, pa dodati mascarponeu s bo­rovnicama. Umiješati tučeno vrhnje za šlag. Dobro promiješati i puniti kalupe. Staviti na hlađenje barem 3 sata.

Za ukras:

✦vrhnje za šlag

✦borovnice

Priprema: Pažljivo izvaditi šarlotice iz ka­lupa, pa ukrasiti tučenim vrhnjem i posuti borovnicama. Svaku šarloticu vezati vrpcom.

Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice