Prhko tijesto:
✦100 g maslaca
✦50 g šećera u prahu
✦150 g oštrog brašna
✦2 – 3 žlice hladne vode
Priprema: Hladni maslac narezati na listiće, dodati šećer u prahu i brašno, pa vilicom izmrviti. Dodati vodu pa rukom kratko umijesiti tijesto. Formirati u disk, omotati u plastičnu foliju i staviti u hladnjak na 20 minuta. Na istoj foliji razvaljati tijesto na krug malo veći od kalupa pa prebaciti u kalup za tart promjera 22 cm. Vratiti u hladnjak na 10 minuta te prekriti aluminijskom folijom i popuniti sa suhim grahom ili rižom kako tijesto ne bi raslo. Peći 10 minuta na 180 °C pa maknuti foliju i peći još 10 minuta.
Nadjev:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦100 g maslaca
✦100 g šećera
✦2 jaja
✦70 g prženih mljevenih lješnjaka
✦100 g oštrog brašna
✦½ žličice praška za pecivo
✦160 g džema od šljiva
Priprema: Na pari otopiti čokoladu i ohladiti. Maslac i šećer dobro pomiješati, pa dodavati jedno po jedno jaje uz stalno miješanje. Dodati mljevene lješnjake i brašno prosijano s praškom za pecivo. Na kraju dodati otopljenu čokoladu. Toplo tijesto premazati džemom, rasporediti nadjev i vratiti u pećnicu na 25 minuta. Ukrasiti po želji.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode