Sastojci (za 6 čaša):
✦300 ml vrhnja za šlag
✦300 ml mlijeka
✦100 g šećera
✦1 žličica arome vanilije
✦1 vrećica mljevene želatine
✦prstohvat soli
Priprema: Želatinu pomiješati sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Vrhnje za šlag, mlijeko, šećer i aromu zagrijavati do vrenja pa dodati želatinu i miješati dok se želatina ne otopi. Dodati prstohvat soli. Čaše pomoću kuhinjske krpe poslagati u koso na lim od pećnice i uliti 2/3 smjese. Staviti u zamrzivač.
Preljev:
✦300 g jagoda + vode do 500 ml
✦3 žlice šećera
✦1 vrećica mljevene želatine
✦I još: jagode
Priprema: Jagodama dodati šećer i 2 žlice vode pa prokuhati 3 – 4 minute. Usitniti štapnim mikserom pa dodati vode do 500 ml tekućine i vratiti kuhati. Želatinu pripremiti prema uputama na vrećici pa dodati u toplu tekućinu s jagodama i promiješati da se otopi. Malo ohladiti pa rasporediti u čaše. Vratiti u zamrzivač na 30 minuta pa uliti ostatak bijele smjese, ali ovog puta okrenuti čaše na suprotnu stranu. Ukrasiti rezanim jagodama.
Recept iz knjige Moji brzi kolači