Sastojci:

✦120 g margarina

✦150 g šećera

✦3 jaja

✦250 g oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

✦100 ml mlijeka

✦ribana limunova korica

✦100 g mljevenih oraha

✦350 g očišćenih trešanja

Dekoracija:

✦1 vrećica šlag pjene

✦100 ml mlijeka

✦trešnje za dekoraciju

Priprema:

 class=

1. Margarin sobne temperature, šećer i žumanjke pjenasto izmiksati. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i ribanu limunovu koricu.

 class=

2. Bjelanjke izmiksati u snijeg pa ga naizmjence s mljevenim orasima umiješati u smjesu silikonskom špatulom.

 class=

3. U kalup dimenzije 30 x 20 cm, obložen papirom za pečenje, rasporediti smjesu. Na vrh poslagati očišćene trešnje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 30 – 40 minuta.

Priprema dekoracije:

Pečen kolač ohladiti, izrezati i na svaku kocku staviti malo šlaga pripremljenog prema uputi s vrećice sa 100 ml mlijeka. Ukrasiti svaku kocku kolača dodatno trešnjom na vrhu.

Recept iz knjige Moji voćni kolači

Prethodni članakUz ljekoviti plućnjak i trputac lakše se diše
Sljedeći članakNema novo potvrđenih slučajeva afričke svinjske kuge
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.