Biskvit:

✦8 bjelanjaka

✦100 g šećera

✦150 g mljevenih prženih lješnjaka

✦80 g oštrog brašna

Priprema: Izmiksati bjelanjke sa šećerom pa špa­tulom lagano umiješati mljevene lješnjake i brašno. Podijeliti na dva dijela koja peći u kalupu dimenzije 40 x 30 cm na 170 °C, 15 – 20 minuta. Svaku koru okomito prerezati da dobijete 4 kore.

Krema:

✦8 žumanjaka

✦150 g oštrog brašna

✦25 g instant kave (Nescafe)

✦1000 ml mlijeka

✦250 g šećera

✦250 g maslaca ili margarina

Priprema: Pola količine mlijeka pjenjačom pomije­šati sa žumanjcima, brašnom i kavom pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati miješajući dok se ne zgusne i maknuti s vatre. Pokriti prozirnom foli­jom i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu kremu umik­sati margarin sobne temperature i premazati sve 4 kore. Kolač ukrasiti krupno sjeckanim lješnjacima i dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači


Prethodni članakCapuccino šnite
Sljedeći članakPčelarska škola 2023/24. godine na Sveučilišnom kampusu Borongaj
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.