Biskvit:
✦8 bjelanjaka
✦100 g šećera
✦150 g mljevenih prženih lješnjaka
✦80 g oštrog brašna
Priprema: Izmiksati bjelanjke sa šećerom pa špatulom lagano umiješati mljevene lješnjake i brašno. Podijeliti na dva dijela koja peći u kalupu dimenzije 40 x 30 cm na 170 °C, 15 – 20 minuta. Svaku koru okomito prerezati da dobijete 4 kore.
Krema:
✦8 žumanjaka
✦150 g oštrog brašna
✦25 g instant kave (Nescafe)
✦1000 ml mlijeka
✦250 g šećera
✦250 g maslaca ili margarina
Priprema: Pola količine mlijeka pjenjačom pomiješati sa žumanjcima, brašnom i kavom pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati miješajući dok se ne zgusne i maknuti s vatre. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu kremu umiksati margarin sobne temperature i premazati sve 4 kore. Kolač ukrasiti krupno sjeckanim lješnjacima i dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači